SIP PANEL technológia már Debrecenben is:   Építkezés gyorsan, kompromisszumok nélkül! (Ráadásul kedvező áron!)

Rövid bemutatása:

A SIP technológia (Structural Insulated Panels System) eljárást még az 1930-as években dolgozta ki egy amerikai építész, ám csupán az 1970-es években kezdték el alkalmazni. Mára az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, Japánban, Ausztráliában, Nagy-Britanniában, Norvégiában, Svédországban és Németországban is széles körben használttá vált. Magyarországon az elmúlt pár évben kezdett el terjedni.

A SIP-panel  tulajdonképen nem más, mint két OSB-lap közé ragasztott EPS, XPS, vagy PUR szigetelőlemez alkotta építőanyag , amely a speciális ragasztásnak köszönhetően olyannyira masszív kötést hoz létre, hogy a panel függőleges terhelhetősége elérheti a 25 tonnát is!

Kiemelendő, hogy az OSB-lapokkal kombinált formahabosított anyag kiváló hőszigetelő, a SIP-elemekből készült házaknál az 1 Celsius-foknyi hőmérséklet-változás átlagosan 5 órára következik be. Ezek az épületek lényegesen stabilabbak, mint a nálunk is egyre nagyobb számban épülő, ásványi gyapotból és OSB-lapokból összeállított, szendvicsszerkezetű házak.

Még járószintként is alkalmazható: 27 centiméter vastagságával és az alkalmazott kiegészítő technológiákkal alulról remek hőszigetelésnek bizonyul. Stabil, teherbíró, statikailag bombabiztos. A hagyományos alapozás szükségtelen, mert akár talajcsavarokra is fektethető, a rögzítés után jöhet az elektromos padlófűtés beszerelése, majd a burkolás. Az ingatlan napok alatt szerkezetkész lesz úgy, hogy az építmény minősége messze felülmúlja a hagyományos építészetben alkalmazott anyagokat és megoldásokat. A SIP-házaknak egyetlen hátránya van: az építkezéshez speciális ÉMI engedély kell, csak szakképzett, megfelelő berendezéssel rendelkező vállalkozó lehet a kivitelező.

A SIP házak előnyei:

 • A hagyományosnál kedvezőbb ár és gyorsabb kivitelezési idő (akár 3-4 hónap alatt kulcsrakész háza lehet!)
 • Tervrajz alapján pontos, méretre gyártott panelek, nincs hulladék anyag, nincs plusz költség
 • Gyors és pontos összeszerelés a helyszínen
 • Akár passzív ház is építhető belelőle.Könnyen kombinálható rezsimentes napelemes fűtéssel, elektromos fűtéssel,hőszivattyúval.
 • Alapból is kedvezMég járószintként is alkalmazható: 27 centiméter vastagságával és az alkalmazott kiegészítő technológiákkal alulról remek hőszigetelésnek bizonyul. Stabil, teherbíró, statikailag bombabiztos. A hagyományos alapozás szükségtelen, mert akár talajcsavarokra is fektethető, a rögzítés után jöhet az elektromos padlófűtés beszerelése, majd a burkolás. Az ingatlan napok alatt szerkezetkész lesz úgy, hogy az építmény minősége messze felülmúlja a hagyományos építészetben alkalmazott anyagokat és megoldásokat. A SIP-házaknak egyetlen hátránya van: az építkezéshez speciális ÉMI engedély kell, csak szakképzett, megfelelő berendezéssel rendelkező vállalkozó lehet a kivitelező.ő energetikai besorolás
 • Ebből fakadóan kisebb falvasatgság, nagyobb hasznos alapterület ugyanakkora bruttó m2-en.
 • Tűzálló, kedvező tulajdonságok földrengés és viharkárok ellen.
 • Garantáltan sík és szép minőségű falfelületek, nagy szabadsági fokú építési legetőségek
 •  SIP-házaknál a fenntartási költségek majdnem 50 százalékkal kisebbek, mint a hagyományos technológiával épült házak esetében.
 • NMÉ (ÉMI) engedélyes technológia, CSOK és hitelképes

Ajánlatot kérek:  További információért keresse munkatársainkat!

  Tel:+36 30 269-9018, email:gali@gvgroup.hu

  Hogyan épül egy SIP ház:

  Ajánlatot kérek!   Kérem vegye fel velünk a kapcsolatot! A munkatársaink rövidesen tájékoztatni fogják!