Gyakran ismételt kérdések

Társaságunk általános építőipari tevékenységgel foglalkozik. Fő profilunk a könnyűszerkzetes építés, de vállalunk mélyépítési feladatokat, hagyományos  építési feladatokat és napelemrendszerek tervezését és telepítését is.

Mi hiszünk benne, hogy igen! Egyrészt a felhasznált anyagok minősége (KVH faanyag, OSB4, MgO lap stb.) lényegesen jobb az általánosan használt anyagokénál, másrészt az előregyártásnak köszönhetően üzemi körülmények közt kerülnek legyártásra a panelek, csökkentve ezzel a nem megfelelően képzett munkavégzésből adódó hibákat.

Kezdetektől fogva elköteleztük magunkat a grafitos SIP panelek mellett,amit más gyártók sokszor csak kiállításokon használnak, így akár tovább 15%-kal jobb hőszigetelést tudunk biztosítani ugyanolyan falvastagság mellett. Az MgO grafitos SIP panelünk jelenleg piacvezető innovatív újdonság, ami főként a tűzvédelem, a hőszigetelés és a penészedés élkerülése tekintetében nyújt kimagaslót.

Tapasztalatunk szerint a SIP paneljeink összességében kedvezőbb árúak, mint az alternatív könnyűszerkzetes technológiák többsége, de minőségében lényegesen jobbak. 

Akár 3-4 hónapos kivitelezési időt is tudunk garantálni (leggyorsabban eddig 2 hónap alatt kellett 90%-os készültségű házat építenünk), de ez természetesen függ attól is, hogy az Ügyfél CSOK-ot, bankhitelt stb. igénybe fog-e venni.Mert ezek tőlünk függetlenül is megnyújthatják a kivitelezési időt. Eddigi tapasztalataink alapján ilyen esetekben is tartható a max. 6 hónapos kivitelezési idő.

Technológiánknak köszönhetően az alapozás utáni munkálatok száraz hideg időben folytathatók egészen az épület zárhatóvá tételéig. A belső munkálatokhoz szükséges folyékony alapanyagok minimális használata esetén minden esetben biztosítjuk a megfelelő hőmérsékletet

Már közel 100 éves technológiáról beszélünk, ami jelentősen meg is újult időközben a technológiai haladásnak köszönhetően. Bátran állíthatjuk, hogy generációkon átívelő, időtálló házakat építünk

A technológia egyik fő előnye pont a rugalmasság. Könnyedén bővíthető.A belső válaszfalak is variálhatóak a későbbiekben.

Alapvetően ez az egyik legáltalánosabb tévhit. Mi még sohasem találkoztunk vele (még magtár mellett épült épület esetében se) Eleve a szerkezetek és a bevonatok az élettel összeegyezhetelen anyagokból vannak, ezért nem jelentenek táplálékot a kártevők számára. Az MgO SIP panelek ezen felül üvegszálerősítésűek fúrni se könnyű őket. A rovarok esetleg a rágcsálók legvalószínűbb bejutása a nyitva hagyott nyílászárókon keresztül történik.

Nincs jó hírünk 🙂 a jelenlegi tesztelések alapján a SIP házak akár a 300km/h sebességű szélnek is ellenállnak.

Kisebb súlyú tárgyak gipszkarton dűbel segítségével rögzíthetőek, nagyobbak (pl. konyhabútor, TV), gipszkarton dűbellel, valamint faszerkezet csavarral a SIP panelbe rögzíthetőek.

SIP paneljeink a tető és válaszfalak ellenőrzött környezetben, dokumentált minőség-ellenőrzési programmal készülnek.A minőségi értékeket SIP paneljeink kiterjedt tesztelésével állítjuk be. Dokumentáljuk, és időszakos teszteléssel folyamatosan nyomon követjük.

A SIP panelek gyártása és telepítése lényegesen kevesebb munkahelyi hulladékot termel, mint a hagyományos építőanyagok.

Ha minket választ, akkor az Ön döntése az, hogy segít egy jobb jövő megteremtésében. Globálisan az épületek és építésük együttesen a globális energiafelhasználás 36%-át és az energiával összefüggő szén-dioxid-kibocsátás 39%-át teszik ki évente. A SIP panelből nagy hatékonyságú épület több százezer font CO2-kibocsátást takarít meg az épület élettartama során. Egy hatékony, SIP panelből készült ház nagyobb mértékben csökkenti az üvegházhatást okozó gázokat.

A törvény szerinti jótálláson és kellékszavatosságon túl a gyártó az általunk beépített szerkezetre 30 év gyártói garanciát ad.